כיצד לבחור מוצץ מתאים לתינוק?

ההחלטה על מתן מוצץ לתינוק מביאה עימה לעתים רבות התלבטות בקרב הורים צעירים, כאשר יש הרואים בעניין הרגל מעט מיותר עם צפי לגמילה עתידית ממושכת שניתן לנסות להימנע ממנה, ולעומתם הורים רבים אחרים הרואים במוצץ כאמצעי הרגעה מחייב שמבטיח את איכות החיים והשלווה של התינוק ושל בני הבית כולו.

בעבור ההורים שמאמצים את אג'נדת המוצצים בלב שלם ומוקדם ככל הניתן, עולה השאלה כיצד לבחור בדגם המוצץ המתאים ביותר עבור התינוק. בין השיקולים המרכזיים המנחים את ההורים הטריים ישנם מרכיבי הבטיחות, איכות ועמידות החומר לצד מבנה המוצץ וגודלו בהתאמה לגיל התינוק. ההורים הוותיקים והמנוסים יותר יוסיפו לכל אלו מניסיונם ויתייחסו לבחירת מוצצים טובים של מותג מוכר ונגיש שקל להשיג יחסית מבחינת זמינות ובמחיר נוח ככל הניתן – ההסבר הפשוט הוא שאין סיבה להשקיע במוצצים עמידים באיכות יוצאת דופן, מאחר וחלקם ילכו לאיבוד בקצב מסחרר מעת לעת. עם שילוב בין הגישות הללו, ריכזנו עבורכם כאן כמה טיפים חשובים שיסייעו לכם לבחור נכון:

גודל הפטמה: לתינוק בחודשיו הראשונים רצוי לבחור בדגם עם פטמה קצרה בעלת נפח מינימלי, שתאפשר לו לסגור עליה את הפה בתנועת יניקה, מבלי לחסום מעברי אוויר. ככל שהתינוק גדל, יש לבחור בדגמים מעט יותר גדולים בהדרגה – ומתי מחליפים מידה? כשהמוצץ הקיים נפלט מהפה באופן לא רצוני, מאחר והוא קטן למידות הפה. בנוסף, כדאי להכיר כי ישנם כיום גם כמה דגמים של מוצצים מומלצים לתינוק מבית "סובינקס" שנועדו להיות מותאמים באופן אידיאלי לגודל הפה עם פטמות חדשניות בטכנולוגיית SX pro ומאפשרים התפתחות טבעית של מערכת הפה.

חומר המוצץ: ניתן למצוא כיום מגוון דגמים בעלי פטמת סיליקון או לטקס, הנבדלים זה מזה בנוקשות ובגמישות. מוצצי הלטקס גמישים ורכים וכדאי להתחיל איתם על מנת להרגיל את התינוק, בוודאי במידה וההרגלה למוצץ אינה באה בקלות. בהמשך ניתן להתנסות במוצצי הסיליקון, שהם מעט יותר קשיחים, אולם עמידים יותר וקלים לחיטוי וניקוי. המלצה נוספת בעניין זה: במידה והתינוק אוכל מבקבוק, מומלץ לבחור בפטמה מחומר ובמבנה דומה לזה של הבקבוק.

מבנה המוצץ מוצץ אורתודנטי: מרבית המוצצים הם מעוגלים ומיועדים להתאים לחלל הפה. בשל ההקשר שבין בעיות אורתודנטיות עתידיות לילדים שצרכו מוצץ לאורך זמן, היצרניות המובילות בתחום הביאו לעולם את הדגם האורתודנטי שמגיע עם מבנה עליון מעוגל ומבנה תחתון פחוס, ונועד למנוע את דחיקת השיניים. מדובר בפתרון יעיל ומומלץ לרוב, אלא שמרבית התינוקות סירבו לעיין בספרות המקצועית בנושא ואינם מוכנים בהכרח לשתף פעולה עם "המוצץ החכם" והאחראי על אסתטיקת הפה והשיניים, אז אם הבייבי שלכם זורם עם זה, אשריכם. לכל שאר ההורים, המשמעות אינה בהכרח טיפולים אורתודנטים ויקרים בהמשך, אולם בהחלט מומלץ לשקול גמילה לקראת גיל 3 ולא לכלול אותו ברשימת הקניות לגן חובה (כן, היו מקרים מעולם…).

עצות פרקטיות נוספות:

1. מוצץ זוהר בחושך זה לא "סתם גימיק" כנראה שתבינו את זה טוב יותר כאשר תזדקקו לחפש מוצץ זמין אחד מתוך שינה ולא תרצו להדליק את האור ולהעיר בטעות את הבייבי משנתו.

2. לא מעוניינים לקום חמש פעמים במהלך הלילה להחזיר את המוצץ שנשר מהפה? פזרו מספר מוצצים על המיטה סביב התינוק, רוב הסיכויים שהוא כבר ימצא אחד לבד (נכון כמובן לתינוקות בני מספר חודשים, כאלו בעלי יכולת מוטורית בסיסית).

3. וגם מחיר המוצץ – מחירי מרבית המוצצים כיום בשוק עומדים על סדר גודל של כמה עשרות שקלים למוצץ או לזוג מוצצים, תלוי דגם, כאשר רצוי לבחור דגמים במחיר שלא יגרום לכם להפעיל גלאי מוצצים בכל ארגז חול ופארק בעיר, במידה וילך לאיבוד. שיהיה בהצלחה! 😊

מה היה לנו עד עכשיו?